Tre Knep Som Gor Det Lattare Att Stada

Att städa, eller till och med att veta hur man ska städa, kan vara både svårt och lätt. Ofta är det önskvärt att kunna göra en rengöring som är både snabb och effektiv när det kommer till den tid, pengar och utrustning som spenderas på den. Här nedan följer en lista med tre knep som kan göra det lättare att städa och där du för det mesta kan använda dig av produkter du redan har hemma i köket!

Bakpulver

Bakpulver är ett medel som verkar lätt frätande när det kommer i kontakt med vatten. Detta gör att det passar bra vid rengöring av ytor med såväl mycket som lite smuts. Allt man behöver göra är att täcka en fläck, på exempelvis spisen, diskhon, köksbordet, golvet, kaklet, med bakpulver så att det täcker fläcken och även blir lite mer än så. Därefter tar man ungefär samma mängd varmvatten och häller långsamt över bakpulvret. Därefter låter man det ligga i omkring fem minuter innan man torkar bort det. Om det är ytor med svår smuts kan man behövs upprepa proceduren men många gånger räcker det att göra det enbart en gång!

Om man blandar bakpulver med vinäger blir det dessutom ytterligare områden som går lätt att göra rent, såsom inuti ugnen och andra ytor som ofta kan ha väldigt ingrodd smuts. Lukten från vinägern kommer försvunna efter att det avlägsnats och torkat.

Fettfläckar på till exempel mattor kan även dessa tas bort med hjälp av bakpulver. Man applicerar bakpulvret på fläcken och låter det ligga där ett tag för att därefter avlägsna det genom att skaka på mattan – förslagsvis utomhus. Även kaffefläckar på kläder och tygmaterial eller dukar kan fås bort med bakpulver genom att hälla det och lite vatten på fläcken och sedan gnugga tills det försvinner.

Salt

Salt är ett ämne som de allra flesta har hemma i sina hushåll. Det är dock färre som använder salt till att rengöra sin bostad med! Om man vill rengöra skärbrädor i trämaterial kan man med fördel använda ”hela” saltkorn som man häller ut över skärbrädan och därefter skrubbar på det med en halverad citron. Detta gör så att skärbrädan blir ren utan att kemikalier tar sig in i träet.

Havssalt kan användas till att rengöra järngrytor med, vilket är både enkelt och effektivt. Allt som behöver göras är att hälla i havssalt i grytan och lite vatten och sedan skrubba med en duk eller papper.

Badkar och kakel i kök och badrum kan fås bort med salt och halverad grapefrukt. Allt man behöver göra är att gnugga saltet med grapefrukten mot den smutsiga ytan tills den blivit ren. Detta går väldigt snabbt i och med att saltet fungerar polerande och grapefrukten innehåller fruktsyra som är lätt frätande. Det skapar inte ytorna och gör det rent snabbt och enkelt och gör det helt klart lättare att städa.

Telefon

Om du trots allt inte känner för att städa över huvudtaget och bara vill ha en snabb, effektiv rengöring genomförd är ett tredje knep att använda telefonen. Inte till att skrubba med utan genom att ringa till en städfirma med den. En mer snabb och effektiv rengöring än en städfirma kan åstadkomma kan vara svårt att fixa på egen hand – och särskilt om man inte vill städa alls.

I Stockholm finns det en mängd olika städfirmor att anlita och i och med att Stockholm som stad är indelad i flera olika stadsdelar så är möjligheterna många. Om ett företag bara städar inom ett visst område finns det förhoppningsvis andra städfirmor som städar inom stadsdelen du bor i. Fördelen med att bo i Stockholm är att tillgängligheten är större och det går ofta snabbt att både boka in en tid för städning samt att den genomförs inom en snar framtid. Detta gör att man slipper vänta långa tider och kan spendera sitt liv på annat man hellre gör.

This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)